ballonvaart Capelle aan den IJssel

[av_section min_height=’75’ min_height_px=’500px’ padding=’default’ shadow=’no-shadow’ bottom_border=’no-border-styling’ scroll_down=’aviaTBscroll_down’ id=” color=’footer_color’ custom_bg=” src=’http://www.ballon.nl/wp-content/uploads/2015/04/CIMG6902.jpg’ attachment=’302′ attachment_size=’full’ attach=’parallax’ position=’center center’ repeat=’no-repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ overlay_enable=’aviaTBoverlay_enable’ overlay_opacity=’0.5′ overlay_color=’#009de0′ overlay_pattern=” overlay_custom_pattern=”]

[av_one_full first]

[av_heading heading=’Ballonvaart Capelle aan den IJssel, Schollebos’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote modern-centered’ size=’35’ subheading_active=’subheading_below’ subheading_size=’15’ padding=’10’ color=” custom_font=”]
Ballonvaren boven de Randstad.
[/av_heading]

[/av_one_full][/av_section][av_textblock size=” font_color=” color=”]
Ballonvaart Capelle aan den IJssel, Schollebos.

Ballonvaren vanuit het Schollebos in Capelle aan den IJssel is voor de HBM een thuiswedstrijd. Ballonvaarder Harry Velthoven woont in deze gemeente.  Het Schollebos is het recreatie gebied in Capelle aan den IJssel. We verzamelen met onze passagiers op de parkeerplaats bij Pannenkoekenhuis Schollebos. In de ochtend is deze helaas nog gesloten, maar in de avond kun je hier vooraf aan de ballonvaart heerlijk eten.

Luchtballon klaar maken voor vertrek

Vanaf de parkeerplaats wandelen wij met elkaar naar het grote grasveld midden in het park. Hier maken wij met elkaar de luchtballon klaar voor vertrek. Dit trekt altijd een hoop bekijks van capellenaren die er even lekker uit zijn. Zodra de ventilator de luchtballon gaat vullen met lucht stijgt de gezonde spanning bij onze passagiers. Nu gaat het toch echt gebeuren. Capelle aan den IJssel vanuit de mand van een luchtballon bekijken!

Ballonvaren boven Capelle aan den IJssel

Zodra we opstijgen is de voor een Capellenaar bekende Chinees Muur direct zichtbaar. De golfbaan ligt naast ons. Maar ook de IJssel en Algerabrug wordt door vele passagiers herkent en vastgelegd op foto.  Natuurlijk is de skyline van Rotterdam zichtbaar! Met de westen wind verlaten wij de bebouwing en drijven het Groene Hart in richting Gouda en Woerden. Bij helder weer is de skyline van Den Haag en Utrecht zelfs zichtbaar vanuit Capelle aan den IJssel. Het leuke van een ballonvaart vanuit het Capelle aan den IJsel is dat je in het westen de grote steden ziet liggen, kijk je naar het oosten dan zie je de groene weilanden van het Groene Hart. Bij goed zicht zien we zelfs de Noordzee! Dan kun je de schepen tellen. Echt waar!

Het Groen Hart vanuit de lucht

Passagiers herkennen het Groen Hart vaak van een vakantie met het vliegtuig. Bij vertrek of landing op vliegveld Zestienhoven of Schiphol zijn de langgerekte smalle weilanden en vele slootjes goed, maar kortstondig, zichtbaar. Vanuit de mand van onze luchtballon is dit beeld nu wel heel goed te aanschouwen. Een typisch Hollands landschap!

Landing luchtballon in het Groene Hart

Een heteluchtballon land bij voorkeur op een groot weiland waar geen vee of gewas op staat. In het groen hart zijn veel weilanden, maar weinig grote weilanden. Het is dan ook de kunst van de ballonvaarder om het juiste weiland te vinden waar de ballon op past. Vaak land ballonvaarder Harry de mand van de heteluchtballon precies op de slootkant zodat de maximale breedte van het weiland benut kan worden.

Traditionele champagne doop

Nadat de luchtballon is geborgen volgt het officiële gedeelte’ Harry vertelt de passagiers over het ontstaat van de ballonvaart in het jaar 1783. Alle luchtreizigers worden in de adelstand verheven. Hier wordt op geproost onder het genot van champagne of alcohol vrije drank!

Terugreis naar Capelle aan den IJssel

Na de ballonvaart brengt Harry en zijn team alle passagiers terug naar de ontmoetingsplaats in Capelle aan den IJssel.

Onderstaande een foto impressie van een ballonvaart vanuit Capelle aan den IJssel.
[/av_textblock]

[av_gallery ids=’314,316,317,315,318,319,328,302,308,301,321,188,305,181,300,303,320,309,322,327,329,323,324,325,326′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’deactivate_avia_lazyload’]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *